Λεπτομέρειες

Θα σας πω…

15,00

ΙΕΡΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

Σελίδες: 494

14Χ 20εκ.

ISBN: 978-960-6890-51-2

Product Description

Πρόλογος του  Εκδότου

Εις το βιβλίον αυτό περιλαμβάνονται ηχογραφημένες διηγήσεις του Γέροντος Πορφυρίου για την ζωή του. Οι περισσότερες έχουν γίνει από τον Γέροντα σε μία μικρή ομάδα ακροατών, εν γνώσει του ότι ηχογραφούνται. Απέχουν χρονικά η μία από την άλλη αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Μερικές έγιναν εις το κελλί του εις το  Ησυχαστήριον στο Μήλεσι. Άλλες έγιναν σε διαφόρους τόπους και χρόνους η ακόμη και μέσα σε αυτοκίνητο εν κινήσει. Αφού απομαγνητοφωνήθηκαν, ταξινομήθησαν σε ενότητες με συναφές θέμα η με συνάφεια χρονική. Μερικές φορές προσετέθησαν αποσπάσματα από άλλες διηγήσεις του Γέροντος και σχετικές με το κύριο θέμα.
Δεν περιλαμβάνονται, εκτός αν είναι αναπόφευκτα συνδεδεμένες με τα γεγονότα, συμβουλές και οδηγίες για την πνευματική ζωή, με την ελπίδα ότι θα εκδοθούν σε άλλο τόμο.
Κατά την απομαγνητοφώνηση παρελήφθησαν οι παρεμβάσεις των ακροατών και οι χωρίς νόημα επαναλήψεις λέξεων που συχνά παρατηρούνται στον προφορικό λόγο.  Επίσης αντικατεστάθησαν τα ονόματα όλων των συνομιλητών και των αναφερομένων εις τις συνομιλίες τρίτων προσώπων. Όπου η ποιότητα της ηχογραφήσεως δεν επέτρεπε να διακριθούν με σαφήνεια τα λεγόμενα, κατεβλήθη προσπάθεια να αποδοθεί το νόημα με βάση τα συμφραζόμενα και τις συνήθεις εκφράσεις του Γέροντος. Οι σοβαρότερες συμπληρώσεις τίθενται σε αγκύλες. Περιλαμβάνονται και μερικές διηγήσεις που έχουν δημοσιευθεί ήδη, είτε αυτούσιες είτε διασκευασμένες, για να μη διακοπεί η συνέχεια των διηγήσεων του Γέροντος.
Ζητούμε συγγνώμη από τους αδελφούς χριστιανούς για την μεγάλη καθυστέρησιν εκδόσεως αυτού του έργου.

ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ
Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ

 

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Θα σας πω…”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *