Λεπτομέρειες

Ψηλά στο Μέτωπο … εκατό χρόνια πριν

13,00

Αγγελική Χρ. Καραβίτη – Φερεκύδου

Φιλολόγος – Ιστορικός

Σελίδες: 460

Διασταση: 14 Χ 21 εκ.

ISBN: 978-960-93-7515-3

 

Product Description

Το αυθεντικό ημερολόγιο ενός στρατιωτικού που όχι μόνο θυμίζει αλλά και διδάσκει.

Υπάρχουν αγώνες και θυσίες που δεν εξαργυρώνονται με χρήματα και αξιώματα, και όποιος έχει πίστη και ιδανικά, μπορεί να κατορθώσει τα ακατόρθωτα!

Αυτό είναι το πόρισμα – διαχρονικά επίκαιρο ιδίως δε στις μέρες μας που είναι αισθητό το κενό –  της κ. Αγγελικής Χρ. Καραβίτη – Φερεκύδου, φιλολόγου Ιστορικού, Εκπαιδευτικού και πρ. υποδιευθύντριας των Α΄και  Β΄ Τοσιτσείων Αρσακείων Λυκείων, από τις σελίδες του ημερολογίου ενός στρατιώτη των Βαλκανικών πολέμων 1912-13 και συγκεκριμένα του παππού της Ιωάννου Χρ. Καραβίτη, εφέδρου λοχία πεζικού.
Πρόκειται για ένα ημερολόγιο αυθεντικό με πολλές λεπτομέρειες, που αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της εποχής εκείνης, αλλά και τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι εθελοντές ομογενείς που έσπευσαν από Αμερική, Αίγυπτο, Κωνσταντινούπολη στο πλευρό των αδελφών τους στην πατρίδα, με τιμητικό αφιέρωμα στην συμβολή της Μεγαλονήσου Κρήτης, στόν Μακεδονικό αγώνα και στους Βαλκανικούς πολέμους. Με χρονολόγιο και αναφορά στις περιπέτειες του Ελληνισμού ( Κωνσταντινούπολη, Κύπρος και στα σημαντικότερα πρόσωπα της περιόδου 1912 -1913)
Δοσμένο κατά τρόπο απόλυτα αντικειμενικό σε ένα τόμο 460 σελίδων που διαβάζεται με πολύ ενδιαφέρον, προσφέρει αβίαστα γνώση, προβληματίζει, διδάσκει.

 

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Ψηλά στο Μέτωπο … εκατό χρόνια πριν”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *